Boka resa till Mallorca – Upptäck Formentor, Cala d’Or & Golfbanor

Boka resa till Mallorca och upptäck de vackra platserna Formentor, Cala d’Or och golfbanor

Mallorca är en fantastisk ö i Medelhavet som erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter för alla typer av resenärer. Oavsett om du är intresserad av sol och sand, vacker natur eller golf, så har Mallorca något att erbjuda. I den här artikeln kommer vi att fokusera på tre populära platser på ön: Formentor, Cala d’Or och de fantastiska golfbanorna.

Upptäck Formentor

Formentor är en av de mest kända platserna på Mallorca och är känd för sin fantastiska natursköna skönhet. Det är beläget på den norra delen av ön och erbjuder enastående utsikt över havet och bergen. För att nå Formentor kan du antingen ta en båt från hamnen i Puerto Pollensa eller köra längs en slingrande väg genom bergen.

När du är i Formentor kan du njuta av solen och sanden på den vackra stranden eller ta en promenad längs de pittoreska klipporna. Det finns också möjlighet att hyra en båt och utforska de omgivande vikarna och grottorna. För de äventyrliga finns det också möjlighet att vandra i de omgivande bergen och njuta av den fantastiska utsikten.

Besök Cala d’Or

Cala d’Or är en charmig kuststad på Mallorcas östkust och är känd för sina vackra stränder och pittoreska hamnar. Staden har en medelhavsarkitektur och erbjuder ett brett utbud av restauranger, butiker och nattliv. Cala d’Or är också känt för sina många små vikar och stränder, där du kan koppla av och njuta av solen.

En av de mest populära stränderna i Cala d’Or är Cala Gran, som erbjuder kristallklart vatten och fin sand. Här kan du simma, sola eller prova på olika vattensporter som snorkling eller paddling. För de som är intresserade av kultur och historia finns det också möjlighet att besöka den gamla fiskebyn Porto Petro, som ligger i närheten av Cala d’Or.

Spela golf på Mallorca

Mallorca är också känt för sina fantastiska golfbanor och är ett populärt resmål för golfentusiaster. Ön har över 20 golfbanor, som erbjuder utmaningar för spelare på alla nivåer. Många av golfbanorna är designade av kända arkitekter och erbjuder spektakulär utsikt över havet och bergen.

En av de mest populära golfbanorna på Mallorca är Golf Son Gual, som rankas som en av de bästa i Europa. Banan är designad av Thomas Himmel och erbjuder en utmanande layout och en vacker omgivning. Andra populära golfbanor inkluderar Alcanada Golf Club, Real Golf Bendinat och Golf Santa Ponsa.

Sammanfattning

Mallorca är en fantastisk destination för alla som är intresserade av sol, sand, natur och golf. Platser som Formentor och Cala d’Or erbjuder vacker natur och fantastiska stränder, medan de många golfbanorna på ön lockar golfentusiaster från hela världen. Oavsett vad du är intresserad av, så kommer du att hitta något att njuta av på denna vackra ö i Medelhavet.

Nyckelord: Boka resa till Mallorca, Formentor, Cala d’Or, golfbanor, sol och sand, vacker natur, golfentusiaster